Onze impact

Kansengelijkheid bevorderen met sterk en leuk digitale geletterdheid onderwijs.

Een greep uit onze onderwijsprojecten en samenwerkingen.

50+

Digitrainers in actie

30 000+

lesuren verzorgd

100+

Onderwijsprojecten uitgevoerd

P. Oosterleeschool

Jaarprogramma
Primair onderwijs
Talentontwikkeling
Basisvaardigheden

Op een basisschool in Moerwijk worden twee keer per week digitale geletterdheid bij leerlingen van groep 5 t/m 8 aangeboden, bijvoorbeeld over mediawijsheid en presentaties maken. Gemotiveerde leerlingen krijgen verdiepende lessen in robotica en programmeren om hun creativiteit en probleemoplossend vermogen te stimuleren.

De Zuidwester

Talentontwikkeling
Primair onderwijs

Op een basisschool in Bouwlust worden talenturen programmeren aangeboden, waarbij jonge leerlingen leren programmeren met Python, één van de meest belangrijke en populaire programmeertalen van de wereld, bijvoorbeeld voor de ontwikkeling van  AI.

Al Amana Zuilen

Mediawijsheid
Primair onderwijs
Oudervoorlichting
Basisvaardigheden

In Zuilen Utrecht hebben leerlingen van groep 5 t/m 8 spelenderwijs geleerd over nieuws en nepnieuws, macht van de media, en online omgangsnormen (nettiquette). Deze lessenreeks is afgerond met een informatieve ochtend voor ouders om thuis en op school samen mediawijsheid te bevorderen.

Geef leerlingen betere kansen in de toekomst

Kies een programma op maat en inspireer jouw leerlingen.

Zuid-West College

Talentontwikkeling
Voortgezet onderwijs

Leerlingen uit Den Haag Zuid-West hebben de wereld van robotica verkend. Tijdens de roboticalessen leerden ze hoe ze robots konden bouwen en programmeren, wat hun probleemoplossende vaardigheden en technische inzicht versterkte. Ook de toekomst van robotica kwam aan bod, met discussies over Robot kapper, Robot voetbal en meer.

St. Nicolaaslyceum

Project week
Voortgezet onderwijs

Tijdens een inspirerende projectweek op een middelbare school in Amsterdam-Zuid hebben 200 scholieren de kracht van technologie ontdekt. In twee dagen tijd richtten ze fictieve tech startups op, ontwikkelden ze innovatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen (kansengelijkhed bij de overbrugging van PO naar VO) en pitchten hun ideeën voor een jury bestaande uit docenten, ouders en technologie-experts.

Hervormd Lyceum West

Talentontwikkeling
Voortgezet onderwijs

In Amsterdam Nieuw-West biedt een middelbare school een unieke benadering van digitale geletterdheid aan. In 2022 zijn de fundamenten gelegd voor de eerste drie niveaus van dit programma. De school heeft een continu leertraject voor basis digitale geletterdheid geïmplementeerd, een Tech Talent programma opgezet, en digitale technologie (DigiTech) als eindexamenvak geïntroduceerd voor de HAVO en VWO. Dit resulteert in een doorlopende leerlijn van de brugklas naar de eindexamenklas voor digitale geletterdheid en informatica.

Geïnteresseerd?

Ontdek hoe wij samen jouw leerlingen spelenderwijs kunnen leren over technologie.

Neem contact op!